Esi zinoša! Kāpēc dienas krēmu nevar lietot vakarā un otrādi?

Dzīvo gudri! 15.marts
 
pexels.com
Farmaceite Zane Melberga skaidro atšķirības starp dienas krēmu un nakts krēmu, un kāpēc būtiski ievērot atšķirīgu lietošanu.
“Pirmkārt, atbilde uz jautājumu, vai ir atšķirības starp dienas un nakts krēmu, ir - jā, tie būtiski atšķiras un dienas krēmu nevajadzētu lietot naktī un otrādāk. Protams, ja nav citu iespēju, var izlīdzēties un nakts krēmu lietot dienā un dienas - naktī, taču tas būtu pieļaujams izņēmuma situācijā," norāda farmaceite.

pexels.com

Kas jāņem vērā, nakts sejas krēmus izmantojot kā dienas krēmus un otrādi?

Nakts sejas krēmu kā dienas krēmu un otrādi izmantot nav ieteicams, bet to var darīt, ja ir rūpīgi izvērtēts krēma sastāvs. Dienas krēmu izmantojot naktī, jāpievērš uzmanība, lai tam nebūtu SPF aizsardzība un attiecīgi nakts laikā nevajadzīgi netiktu noslogota sejas āda ar krēmā esošo UV filtru. Jāņem vērā, ka dienas krēmi nenodrošinās aktīvās vielas un mitrināšanu, kas ir nepieciešams ādas atjaunošanās procesam nakts laikā.

Lietojot nakts krēmu dienas laikā, āda nebūs pasargāta no saules kaitīgās ietekmes, jo nakts krēmu sastāvā nav SPF. Piemēram, retinols, kas ir daudzu nakts krēmu sastāvā, to lietojot pa dienu, var padarīt ādu jūtīgu pret UV stariem, radot apsārtumu vai izsitumus. Tā kā nakts krēmi ir biezākas konsistences un taukaināki, tie var radīt taukainas ādas izskatu un traucēt uzklāt dekoratīvo kosmētiku.

pexels.com

Kā izvēlēties sev piemērotu sejas krēmu?

Izvēloties dienas un nakts krēmus, ir svarīgi zināt savu ādas tipu un nepieciešamības gadījumā konsultēties ar dermatologu vai farmaceitu. Piemēram, taukainai ādai ar tendenci uz akni labāk derēs krēmi, kuru sastāvā ir vielas, kuras kontrolē tauku dziedzeru darbību un mazina baktēriju veidošanos. Ja šādu krēmu uzliks cilvēks ar sausu ādu, tā paliks vēl sausāka un kairinātāka, kas var radīt arī iekaisumu. Sausai ādai ir nepieciešami krēmi, kuru sastāvā ir vielas ar mitrinošām īpašībām, lai ādu atbrīvotu no nepatīkamā sausuma. Kombinētam sejas ādas tipam, kam raksturīgas gan taukainas, gan sausas zonas, ir svarīgi izvēlēties sejas krēmu vai krēmus, kas atbilst katras zonas unikālajām vajadzībām - līdzsvarot hidratāciju, nepastiprinot taukainību T-zonā vai neizraisot sausumu citās vietās.

Izvēloties dienas un nakts krēmu, ir jāizvērtē, vai tas ir piemērots arī vecumam. Pretnovecošanās krēmus ieteicams sākt lietot pēc 30 - 35 gadu vecuma. Ja jauna meitene ikdienā to lietos, nekas slikts nenotiks, bet krēma labais efekts nebūs redzams, jo sejas āda nebūs pietiekami nobriedusi. Popularitāti ieguvušo retinolu arī ikdienas sejas kopšanā lietot var sākt ap 30-35 gadu vecumu, tomēr to var izmantot īslaicīgi, lai uzlabotu ādas izskatu, piemēram, pēc slimošanas un pēc ilgstoša stresa vai emocionāliem pārdzīvojumiem, kad āda ir kļuvusi pelēka un nogurusi.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija