5 neparasti fakti, kas notiks, ja nevalkāsim apakšveļu

Dzīvo gudri! 17.marts
 
pexels.com
Viens no apģerba gabaliem bez kura teju ikviens nespēj iedomāties savu ikdienu ir apakšveļa. Tās valkāšanai ir daudz plusu, tostarp mēs pasargājam savu dzimumorgānus no infekcijām, netīrumiem. Tomēr izrādās, ka arī apakšveļas nenēsāšanai var būt dažādi ieguvumi.

pexels.com

1. Samazināsies skābes refluksa iespējamība

Stingras, ciešas drēbes, tostarp arī apakšveļa, var cieši saspiest vēderu, kas var secīgi radīt spiedienu uz kuņģi un izraisīt skābes reflekus, grēmas. Nēsājot brīvu apakšveļu vai vispār no tās izvairoties, samazinās risks izjust šīs nepatīkamās izjūtas un diskomfortu.

pexels.com

2. Samazinās rauga sēnīšu infekcijas risks

Rauga sēnīties ir viena no vispopulārākajām infekcijas slimībām. Ar to sirgst aptuveni 20% sieviešu. Lai arī daļa sieviešu neizjūt nekādu diskomfortu, citām šī infekcija var radīt diskomfortu. Kokvilnas apakšveļa lieliski saglabā mitrumu, kā rezultātā rodas ideāla vieta, kur vairoties baktērijām. Ja atteiksieties no kokvilnas apakšveļas, samazināsies risks iegūt šo infekciju.

pexels.com

3. Labāka smarža

Bieži vien karstās dienās vai pie lielas slodzes sasvīst ne tikai mūsu paduses, bet arī intīmā zonas. Šādos brīžos mūsu apakšveļa kļūst mitra, kā rezultātā var veidoties nepatīkams aromāts. Biksīšu nevalkāšana ļaus sviedriem labāk iztvaikot, kā rezultātā samazinās smakas iespējamība.

pexels.com

4. Komfortabla sajūta

Pieguļoša un cieša apakšveļa ar dažādu teksturu, piemēram, mežģīnēm var satraumēt jutīgo ādu intīmajā zonā. Nenēsājot apakšveļu, šāds risks nepastāv.

pexels.com

5. Samazinās alerģiju risks

Tā kā daudzas drēbes, tostarp biksītes, satur mākslīgās krāsas un citus ķīmiskos savienojumus, tās var viegli izraisīt alerģisku reakciju, tostarp var veidoties kairinājums, izsitumi un pumpiņas. Šajā situācijā biksīšu nenēsāšana nozīmē to, ka samazinās nepatīkamās izjūtas.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija