Kā ģērbties uz darba interviju, lai atstātu vislabāko iespaidu?

Dzīvo gudri! 17.marts
 
Depositphotos
Portāls nra.lv
 
Lai pēdējā brīdī nebūtu izmisīgi jārakņājas pa skapi, meklējot piemērotu tērpu un apavus, ilgtspējas karjeras konsultante Evija Šalte iesaka iespējamai intervijai gatavoties jau laikus. Iespējams, pat brīdī, kad ir nosūtīts CV potenciālajam darba devējam.

Izskatam ir jābūt akurātam un lietišķam - tādam, kas izraisa darba devēja uzticību. "Darba intervija nav modes skate. Nekādas ekstravagances un kailas miesas," uzsver Evija Šalte.

* Apģērbā labāk izmantot neitrālas, mierīgas krāsas, piemēram, gaišu kreklu vai blūzi bez uzkrītoša mustura.

* Zeķubikses sievietēm ir obligātas. Vislabāk - miesas krāsā.

* Apaviem ir jābūt tumšākiem par apģērbu. Un noteikti nospodrinātiem un akurātiem. Vasarā labāk izvairīties no sandalēm, no kurām ārā raugās kāju pirksti - tas neatbilst lietišķajam stilam. Turklāt padoms domāts ne tikai sievietēm, bet arī vīriešiem.

* Meikapam un manikīram jābūt neitrālam, frizūrai akurātai. "Neko kliedzošu. Tas nav skaistumkonkurss, bet darba intervija. Neapkraujieties ar rotaslietām - attiecas gan uz sievietēm, gan vīriešiem. Jūs nedrīkstat būt greznāks par intervētāju, bet protams, nekrītiet otrā galējībā un nemēģiniet izskatīties pārāk nabadzīgi vai bezpersoniski," skaidro Evija Šalte.

* Arī aksesuāri ir svarīgi. Somai vai bikšu siksnai jāpapildina koptēls, tā nedrīkst būt „no citas operas”. Jo vienkāršāk, jo elegantāk un labāk.

* Košļenes košļāšana darba intervijas laikā noteikti neveicinās intervētāja simpātijas. Tāpat ir vērts padomāt par piemērotu smaržu un dezodoranta izmantošanu.

Pirms došanās uz interviju Evija Šalte iesaka izmēģināt, kāda aina atklājas sarunu biedram, kad esat apsēdušies. Piemēram, vai žakete nemet neglītas krokas vai arī svārki neuzraujas augstāk nekā pieklajas.

Avots: nextra.lv

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija